Skip to main content

Posts

Showing posts from 2014

Kedai Baru Kedai Lama

Salam para pembaca blog saya.. Mmg dah agak lama tidak bersua...pejam celik dah nak hujung tahun dah. Post blog saya yang terakhir hari tu masa Ramadhan. Dalam tempoh tu jugak...macam-macam yang dah berlaku. Dapat anak buah baru, ilmu baru, kawan baru, pengalaman baru dan yang penting semangat baru dan impian yang menyala..amin Sempena semangat dan impian baru ni..kami dah ada kedai online baru..banyak promosi dan diskaun hebat untuk semua yang pernah menjadi pelanggan kami dan yang nak ikut serta jadi member baru kami. Ada diskaun gempak untuk Vivix, Vitamin C dan Vitamin E Shaklee...dan banyak lagi... Alhamdulillah... Jemput datang ke http://www.kedaivitamin.com.my Kami tunggu ya...

Perkasakan Imunisasi Tubuh dengan Nutriferon Shaklee

Salam Ramadhan Kareem,


Jom cari ilmu tentang Nutriferon Shaklee yang dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima.

Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun - Dr. Yasuhiko Kojima. Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan Dr. Kojima berjaya mencipta Nutriferon® selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain.

Nutriferon® mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.


Siapa yang harus mengambilnya:

Mereka yang kerap demam, selsema, cepat letihSering travel ke luar negaraKurang imun badanTerdedah kepada bahaya penyakitFront desk officer yang berurusan dengan orang ramaiYang sering berada dalam kelompok pekerjaan dengan pekerja dari luar negara (yang tidak mengambil imunisasi di negara mereka)Sering stress
Dapatkan dari esell Shaklee secara online dari www.kedaivitamin.com.my dengan hanya …

GLA Complex Shaklee untuk Mencantikkan Kulit

GLA Complex Shaklee terdiri daripada Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E.  Ia mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.




Sumber dan Khasiat Vitamin E

Kebaikan GLA Complex Shaklee
Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid.

Boleh membantu mengurangkan masalah:



EczemaPsoriasisArthritisRespiratoriDepresi dan mood berubahInflamasiBerkaitan jantungKolesterolRisiko kanserKetidakseimbangan hormon


Tips
*Pengambilan 2.2g borage oil dalam masa 12 minggu boleh mencantikkan kulit, melembapkan dan mengurangkan irritasi kulit

Dapatkan GLA Complex Shaklee melalui esell online Shaklee pada harga RM92/90 caps untuk bekalan 90 hari anda.

 * Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

1Fann YY, Chapkins RS.Importance of dietary gam…

Benarkah Shaklee Sokong Israel ?

Salam Ramadhan Kareem,

Bila baca headline post ni, memang jadi berita yang memang menggemparkan bagi peminat produk Shaklee. Terutamanya di saat GAZA diserang dan termometer semangat kita pula dah mula membuak untuk memboikot segala produk berkaitan Israel.
Tapi bagi kami Shaklee Independent Distributor (SID), dah biasa dengar pasal ni. Kita orang Malaysia memang jelek sangat bila dengar nama Israel. Jadi tak hairanlah bila banyak perumpamaan dibuat. Contohnya kita panggil rumpai paling degil di ladang sawit sebagai rumput Israel sebab memang sangat hidup tegar dan liat nak mati walau disembur dengan racun roundap sekalipun. Lagi satu perumpamaan yang terkeluar bila kita nasihatkan orang yang memang hati kering @ batu.."kau ni jangan jadi hati yahudi!" ha macam tu lah bencinya kita dengan kejahatan yahudi Israel. 
Jadi wajar sangat untuk saya buat pencerahan di sini, kerana pengguna produk Shaklee amatlah ramai di Malaysia tercinta ini. 
Viralnya kisah ini bermula dengan webs…

Peppermint Ginger Plus Shaklee untuk Gastrik, Cirit Birit dan Buang Angin

Salam Ramadhan Kareem,

Di bulan puasa ini, ada yang merasakan ketidakhadaman dalam perut disebabkan gas-gas yang wujud hasil daripada pencernaan. Bagi melegakan perut bolehlah mencuba Peppermint Ginger Plus Shaklee.

Dengan bahan asas iaitu halia (warna kuning) yang merupakan agen paling baik untuk pencernaan, produk ini ditambah lagi dengan pudina bagi melegakan dan menyamankan perut. Halia juga dapat mengurangkan inflamasi daripada diabetes.

Rani (2011) Inhibitory potential of ginger extracts against enzymes linked to type 2 diabetes, inflammation and induced oxidative stress International Journal of Food Sciences and Nutrition; 62(2): 106–110 (http://www.sportsnutritionvlog.com/)




Selain itu ia mengandungi jintam hitam @ habbatusauda dan juga jintan manis. Habbatusauda memang sudah terkenal di dalam perubatan Islam dan telah diamalkan oleh Nabi kita, Nabi Muhammad SAW. Sehinggakan Rasullullah bersabda "Sesungguhnya di dalam habbatus sauda (jintam hitam) itu terdapat penyembuh bag…

Kaitan Sains, Aura, Warna, Makanan dan Rawatan untuk Manfaat Kesihatan

Salam Ramadhan Kareem,

Saya ingin berkongsi tentang tenaga. Ya, semua makluk yang Allah jadikan mempunyai tenaga tertentu. Seperti yang diketahui, tenaga tidak boleh dimusnahkan tetapi boleh dipindahkan dari medium kepada medium yang berlainan.

Kita ambil contoh makanan. Makanan yang Allah jadikan sangat mengkagumkan. Ada warna tertentu yang mewakili tenaganya, Masya Allah. Membawa kita kepada mengenali kandungan makanan dan khasiat yang boleh kita dapati daripada tenaga itu.
Kenapa kita perlukan tenaga ? Ini sebabnya ; untuk bergerak, pertumbuhan dan memperbaiki sel tubuh, ketika tidur dan rehat, membawa makanan dalam darah dan banyak lagi. 
Ada beberapa alat yang boleh digunakan untuk mengukur tenaga dalaman tersebut. Contohnya bagi mengukur tenaga di dalam daun, alat spektrometer digunakan. Ia dapat mengukur daripada 350nm sehingga 1100nm atau 2500nm bergantung kepada alat itu sendiri. Contohnya tenaga daripada biokimia daun (diwakili warna pigmen) akan terlihat seperti ini. Lihat …

Mizz Nina on Astro Maya HD (Always A Traveller, Reclaim Your Heart)

Salam Ramadhan Kareem,

Hari ini, Sabtu dan esok ahad, 6.30 petang ada program Mizz Nina dengan Ust. Yasmeen Mogahed di Astro Oasis. Memang dah lama minat Mizz Nina sebab dia 'tersendiri'. Dulu pernah tengok program yang dia cerita macam mana dia boleh jadi artis antarabangsa, dalam hati memang terdetik yang Mizz Nina ni memang mencari sesuatu dalam hidupnya.



Memang minat dengan dia ni, dari wajahnya, rasanya dia ada hati yang baik.

Subhanallah, takdir Allah, beliau jumpa apa yang hilang dalam hidupnya. Masya Allah, hidayah adalah milik Allah, Dia beri kepada sesiapa yang dia khendaki. Semoga Mizz Nina akan istiqamah dalam pencarian mencari 'hati'nya.

Bersama dengan Ust. Yameen Mogahed, di South Island, New Zealand, Subhanallah cantiknya pemandangan. Tak puas tengok. Macam manalah syurga yang dijanjikan itu. Cuba cari Kinloch Lodge, Glenorchy, saya rasa mungkin kat sini program tu.


Satu yang dapat saya ambil dari program tu bila Ust Yasmeen mengatakan, bebaskan hati kit…

Salam Ramadhan Kareem

Salam kepada pembaca blog saya,


Hari ini hari ke-7, Insya Allah kita berpuasa di bulan Ramadhan yang mulia ni. Pastinya kita mengharapkan keberkatan, kejayaan, kemudahan urusan, kesihatan, kewangan dan penting amal kita di terima dan diri kita menjadi lebih baik dari hari semalam. 
Untuk lebih bertenaga, mulakan niat yang berpuasa mengharapkan redha Allah. Itu lebih baik..makanlah dari makanan yang halal lagi baik. Semuanya untuk mensucikan hati agar kita menjadi Muslim bertaqwa Insya Allah. 
Ambillah makanan sunnah seperti tamar dan susu bagi mendapatkan pahala dan melengkapkan keberkatan puasa kita.
Berpada-pada dengan juadah, berlebihan-lebihan dalam Ibadah.
Selamat berpuasa. Ramadhan Kareem
kedaivitamin.com.my

Sayangi Jantung, Pelihara Rentak Ototnya

Antara banyak set Shaklee yang mendapat permintaan ramai adalah kombinasi di antara Omega Guard dan CoQ Health Plus atau juga dikenali sebagai Coq10. 
Sangat baik untuk mereka yang aktif, kanak-kanak yang mengalami masalah bernafas, sakit kulit, untuk tingkatkan metabolisme bagi cepat membakar lebihan lemak so cepatla mendapat berat yang ideal. Selain itu bagus juga untuk mereka yang ingin kekal fokus di dalam kelas terutama bagi pelajar sekolah, eksekutif dan mereka yang sering menghadap komputer. Kebiasaanya mereka ini mengantuk setelah makan tenghahari. 
Ini adalah testimoni kedua-dua produk bagi mereka yang dah 40 tahun ke atas. Tidak rugi mencuba dan anda yang mendapat manfaatnya. 


hubungi: Pn Diana (013 3699717) http://kedaivitamin.com.my

Bilakah Waktu Terbaik Untuk Mengambil Multivitamin ?

Seperti ubat-ubatan yang perlu diambil mengikut preskripsi yang diarahkan oleh Doktor, makanan tambahan seperti multivitamin juga mempunyai cara pengambilan yang tersendiri. Paling mudah adalah dengan membahagikan cara pengambilan seperti yang tertera di botol vitamin tersebut.

Namun, tidak salah jika kita mempunyai pengetahuan tentang sifat-sifat vitamin yang kita ambil dan bagaimana ia dapat berinteraksi dan berfungsi dengan baik di dalam badan kita.

Vitamin Larut Lemak Vitamin larut lemak terdiri daripada vitamin A,D,E,K, CoQ10 dan juga beta karotene. Vitamin jenis ini dapat diserap dengan baik dengan adanya lemak. Vitamin jenis ini juga baik diambil bersama dengan minyak ikan.
Contoh cadangan Shaklee: Ambil Coq10 bersama dengan OmegaGuard

Vitamin Larut Air
Ia terdiri daripada Vitamin B, Vitamin C dan mineral. Sebaiknya vitamin jenis ini boleh diambil ketika perut kosong sekiranya tidak mendatangkan mudarat. Atau ambil selepas sarapan yang ringkas. Ia tidak perlu diambil dengan makanan…

Kebaikan Pisang

Kebaikan Makan Pisang Yang Ramai Tak Tau ?

5 Rules to Live A Happier Life

Nak Hidup Gembira, Hidup Tenang ? Jom amalkan 5 prinsip ini. Tak salah berubah ke arah lebih baik. 
I Love Allah I Do Good I Always Forgive I Harm No One I am Positive

Promosi Feb 2014: Vivix Shaklee Rahsia 25 Tahun Lebih Muda

Jom BerVIVIX!

Untuk membuat pesanan, SMS/WA ke Pn Di 0137699171. Hanya di www.kedaivitamin.com.my

Shaklee, Always Safe, Always Work, Always Green

Stok Shaklee Panas Terhebat

Alhamdulillah, stok dah sampai. Bolehlah diagih - agihkan. 2-3 hari ni sibuk la COD barang. Yang jauh sikit sabar ya...hujung minggu ni Insya Allah sampailah tu.

Kepada pelanggan tetap kami, terima kasih atas sokongan anda.
You are so gorgeous!

Yang belum cuba produk Shaklee, jangan segan nak kongsi keperluan anda, jadi kami boleh sesuaikan produk Shaklee yang mana sesuai.

#Tahukah sebab mengapa anda perlu bertukar brand kepada Shaklee ?
* Produk Shaklee adalah selamat
* Ia telah menjalani lebih daripada 350 ujian ke atas setiap kandungan bagi memastikan produk adalah selamat dari bahan kimia berbahaya
* Keaslian dan ketulenan produk dipastikan
* Dihasilkan daripada bahan semulajadi
* Disokong bukti klinikal dan kajian saintifik dalam lebih daripada 100 kertas penyelidikan dalam Journal ternama seperti American Journal of Clinical Nutrition, American Journal of Cardiology, Journal of Applied Physiology and Journal of the American College of Nutrition
* Digunakan oleh atlik sukan Oli…

Testimoni Eczema vs Omega Guard (sumber Omega 3)

Jom tengok testimoni penggunaan Omega Guard yang merupakan sumber Omega 3 untuk mengurangkan inflamasi Eczema.
Testimoni dari secret group kami.
Untuk mendapatkan produk dan info lanjut, sms ke perunding produk Shaklee, Pn Di 0137699171 @ kedaivitamin@gmail.com

1 Tablet Ostematrik = 1 Gelas Susu = 500g Badam ?

OsteMatrix membekalkan sumber kalsium harian yang dapat membantu dalam penjagaan tulang dan gigi.
Ia juga mengandungi khasiat magnesium, zink, manganese, tembaga dan Vitamin D bagi membantu penyerapan tubuh.
Penjagaan tulang sangat penting kerana ia menyokong berat organ utama seperti jantung, paru-paru, hati dan ginjal. Malah ia memudahkan otot dan tubuh bergerak bebas.

Siapa yang perlukannya ?
# Mereka yang sakit belakang dan tulang
# Pekerja yang sering kaki kebas dan sakit lutut
# Remaja yang kurang minum susu
# Wanita senggugut / PMS
# Mereka yang kerap gastrik
# Sukar tidur malam
# Perokok
# Ibu yang hamil
# Ibu yang menyusukan bayi
# Wanita elak Osteoprosis
# Mereka yang suka minum air bikarbonat / soda
# Wanita yang kerap melahirkan anak
# Warga emas

Tahukah anda bahawa: 
* Air bikarbonat / soda menghakis kalsium dari tulang dan menyebabkan tulang rapuh lebih cepat
* 50% wanita berumur 50 tahun ke atas berisiko mendapat osteoprosis
* 78% wanita 20 tahun ke atas kekurangan 100…

FAQ Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

1. Apakah Shaklee AJHT ?
Ia adalah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, berfungsi untuk menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. 

2. Siapa yang memerlukan AJHT ?
Lelaki dan wanita yang mencari produk semulajadi untuk mengekalkan kesihatan sendiOrang muda yang aktif dan lasakMereka yang pernah mengalami kemalangan melibatkan sendi lutut seperti penunggang/pembonceng motosikalWarga emasMereka yang memerlukan pelincir sendi 3. Apakah kandungan AJHT ?
Ekstrak JagungBoswelliaZink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C 4. Apakah Ekstrak Jagung ?
Ia kaya dengan Glukosamina yang terdiri daripada gula amino dan merupakan blok binaan utama bagi proteoglikan. Bertujuan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi dalam jangka masa yang panjang. Glukosamina adalah bahan yang dijumpai di dalam tendon dan ligamen. 

5. Apakah Boswellia ?
Ia adalah gum resin dari pokok Boswellia Serrata. Bahan aktifnya ialah asid boswelik…

8 Kecerdasan Bagi Manusia Yang Perlu Anda Tahu

Multiple Intelligence @ Kecerdasan Pelbagai telah diperkenalkan oleh Prof Howard Gardner (http://howardgardner.com/) dari University Harvard pada tahun 1983. Mengikut teori tersebut, terdapat 8 kecerdasan utama yang berbeza wujud pada kanak-kanak dan manusia dewasa.

8 kecerdasan tersebut adalah:
1. Kecerdasan Linguistik / Bahasa - Mempunyai kemahiran dalam penggunaan bahasa
2. Kecerdasan Logik Matematik - Mahir dalam taakulan dan manupulasi nombor
3. Kecerdasan Ruang / Spatial - Mahir dalam pemahaman gambar seperti peta, anggaran jarak dan yang berkaitan
4. Kecerdasan Kinestetik Badan -
5. Kecerdasan Muzik
6. Kecerdasan Hubungan Dengan Orang Lain / Interpersonal Skills
7. Kecerdasan Dalam Diri Intrapersonal
8. Kecerdasan Alam Semulajadi

Tips 1.
Jika anak anda menunjukkan kecenderungan dalam mana-mana kecenderungan ini, berikan rangsangan dan dorongan mengikut kepada kecerdasan mereka. Usahkan samakan anak anda dengan anak orang lain kerana manusia diciptakan berbeza antara satu sama…

Anak Bantut ? Elak Bantut dengan Pengambilan Protein Seawal Kehamilan Anda!

Protein adalah bahan utama di dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormone manusia. Ia juga meransang psikologi. Oleh itu, setiap organ memerlukan protein. Kekurangannya mengakibatkan kelemahan sistem imun yang melawan penyakit, lebihan air dalam badan (water retention), hilang kepejalan otot, perubahan warna rambut/beruban, BANTUT, penghadaman dan lain-lain lagi yang membawa kepada kegagalan organ dan member kesan kepada sistem badan.
Pengambilan Makanan Kaya Protein Sewaktu Hamil Ibu-ibu adalah dinasihatkan untuk mengambil diet yang seimbang dan kaya dengan protein. Ia sangat baik bagi memastikan pertumbuhan janin seawal usia kehamilan lagi. Di antara masalah yang mungkin berlaku disebabkan kekurangan protein ini adalah: ·Potensi DNA menurun di dalam otak dan sel bayi ·Kekurangan sel neuron di otak – (sel ini bersambung di antara satu sama lain membentuk jaringan bagi penghantaran impuls/isyarat ke otak, penting dalam proses pembelajaran d…

Tak Payah ambik Coq10 Jika Anda Seorang yang.....?

Koenzim Q10 atau CoQ10 adalah bahan yang secara semula jadi dalam badan, khususnya dalam sel-sel mitokondria. Mitokondria, yang juga dikenali sebagai loji kuasa sel-sel, memerlukan Coq10 untuk menghasilkan tenaga agar sistem badan dapat berfungsi dengan baik.

Walau bagaimanapun walaupun ia adalah secara semulajadi di dalam sel-sel, parasnya boleh menurun kerana faktor-faktor tertentu seperti umur, pemakanan dan ubat-ubatan yang diambil.

Oleh itu pengambilan Coq10 dalam bentuk pemakanan adalah sangat penting. Ada di kalangan kita yang sangat memerlukan Coq10. Adakah anda salah seorang daripada mereka? Jika anda menjawab Ya kepada sekurang-kurangnya salah satu daripada soalan-soalan berikut, maka anda perlu mengambil Coq10. Jangan berlengah lagi. Keputusan anda hari ini mungkin mengelakkan anda daripada di tahan di wad IJN! http://www.ijn.com.my/

1. Adakah anda mengambil statin, beta-blockers atau antidepresan tricyclic ?
 Jika ya, maka anda perlu Coq10 tambahan. Ubat-ubatan tersebut …