Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

Trio Food Steamer

Cuti hari wesak baru ni..sampai dari kampung pagi tu terus hantar anak g sekolah. Sekolahnya tak cuti hari wesak...anak i memang mood cuti tapi Alhamdulillah neneknya pujuk g sekolah, walaupun nangis tapi kuat jugak semangat.

Dah settle hantar sek, balik umah layan GoShop. Memang tak tengok tv kecuali Ustaz Kazim Kalau dah Jodoh, Tanyalah Ustaz and some Islamic program kat tv Al Hijrah. Sekarang dh berjangkit tengok GoShop. Tapi tak pernah beli lagi... Terbaiklah...baru nak start Trio Food Steamer (TFS). Jimmy, Suraya dengan Chef Asma (http://chefasma.blogspot.com). Rupa-rupanya Chef Asma ada kulinary studio dan selalu buat baking class & etc. Dan guna TFS dalam kelas.


Tengok Jimmy merasa kuih..Ya Allah sedapnya. Dan senangnya nak wat apam pokodot semua tu...dan yang best Chef ckp boleh meniaga sbb masak cepat..sekali masak boleh masuk banyak talam (ikut saiz la yer) sbb TFS ni saiznya 2x10L. Masuk ayam 3 ekor sekali pun boleh...fuhhh tergoda i...
Ada jugak beli utk mother's…

Langsing dengan 10 Tips Ringkas

10 TIPS LANGSING DENGAN MUDAH
Anda pasti inginkan bentuk badan yang memikat, pinggang yang ramping, ikuti 10 tips berikut: 10 TIPS LANGSING DENGAN MUDAH. ANDA PASTI TERUJA MENGETAHUINYA. 1) Amalkan snek di antara waktu makan. snack-three-o-clock
Makan pada jam 3-4 petang “Anda harus makan makanan ringan yang mengandungi protein pada jam 03:00-4:00 petang. Ambil snek berprotein, sekeping keju rendah lemak , atau badam dengan epal organik .  Pastikan anda tidak meninggalkan snek ini. Ia penting untuk meningkatkan metabolisme dan seimbangkan gula dalam darah. Semakin rendah kadar gula di dalam darah, semakin rendah kadar insulin di dalam badan dan mengakibatkan badan menyimpan lemak di bahagian tengah (perut-belly fat) anda. Makan setiap tiga hingga empat jam akan mengekalkan gula dalam darah anda,  tetapi ramai orang cenderung untuk makan lima atau enam jam antara makan tengah hari dan makan malam tanpa makan apa-apa pertengahan waktu tersebut. " -Natasha Turner, doktor Naturopath…