Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2014

Perkasakan Imunisasi Tubuh dengan Nutriferon Shaklee

Salam Ramadhan Kareem,


Jom cari ilmu tentang Nutriferon Shaklee yang dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima.

Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun - Dr. Yasuhiko Kojima. Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan Dr. Kojima berjaya mencipta Nutriferon® selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain.

Nutriferon® mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.


Siapa yang harus mengambilnya:

Mereka yang kerap demam, selsema, cepat letihSering travel ke luar negaraKurang imun badanTerdedah kepada bahaya penyakitFront desk officer yang berurusan dengan orang ramaiYang sering berada dalam kelompok pekerjaan dengan pekerja dari luar negara (yang tidak mengambil imunisasi di negara mereka)Sering stress
Dapatkan dari esell Shaklee secara online dari www.kedaivitamin.com.my dengan hanya …

GLA Complex Shaklee untuk Mencantikkan Kulit

GLA Complex Shaklee terdiri daripada Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E.  Ia mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.




Sumber dan Khasiat Vitamin E

Kebaikan GLA Complex Shaklee
Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid.

Boleh membantu mengurangkan masalah:



EczemaPsoriasisArthritisRespiratoriDepresi dan mood berubahInflamasiBerkaitan jantungKolesterolRisiko kanserKetidakseimbangan hormon


Tips
*Pengambilan 2.2g borage oil dalam masa 12 minggu boleh mencantikkan kulit, melembapkan dan mengurangkan irritasi kulit

Dapatkan GLA Complex Shaklee melalui esell online Shaklee pada harga RM92/90 caps untuk bekalan 90 hari anda.

 * Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

1Fann YY, Chapkins RS.Importance of dietary gam…

Benarkah Shaklee Sokong Israel ?

Salam Ramadhan Kareem,

Bila baca headline post ni, memang jadi berita yang memang menggemparkan bagi peminat produk Shaklee. Terutamanya di saat GAZA diserang dan termometer semangat kita pula dah mula membuak untuk memboikot segala produk berkaitan Israel.
Tapi bagi kami Shaklee Independent Distributor (SID), dah biasa dengar pasal ni. Kita orang Malaysia memang jelek sangat bila dengar nama Israel. Jadi tak hairanlah bila banyak perumpamaan dibuat. Contohnya kita panggil rumpai paling degil di ladang sawit sebagai rumput Israel sebab memang sangat hidup tegar dan liat nak mati walau disembur dengan racun roundap sekalipun. Lagi satu perumpamaan yang terkeluar bila kita nasihatkan orang yang memang hati kering @ batu.."kau ni jangan jadi hati yahudi!" ha macam tu lah bencinya kita dengan kejahatan yahudi Israel. 
Jadi wajar sangat untuk saya buat pencerahan di sini, kerana pengguna produk Shaklee amatlah ramai di Malaysia tercinta ini. 
Viralnya kisah ini bermula dengan webs…

Peppermint Ginger Plus Shaklee untuk Gastrik, Cirit Birit dan Buang Angin

Salam Ramadhan Kareem,

Di bulan puasa ini, ada yang merasakan ketidakhadaman dalam perut disebabkan gas-gas yang wujud hasil daripada pencernaan. Bagi melegakan perut bolehlah mencuba Peppermint Ginger Plus Shaklee.

Dengan bahan asas iaitu halia (warna kuning) yang merupakan agen paling baik untuk pencernaan, produk ini ditambah lagi dengan pudina bagi melegakan dan menyamankan perut. Halia juga dapat mengurangkan inflamasi daripada diabetes.

Rani (2011) Inhibitory potential of ginger extracts against enzymes linked to type 2 diabetes, inflammation and induced oxidative stress International Journal of Food Sciences and Nutrition; 62(2): 106–110 (http://www.sportsnutritionvlog.com/)




Selain itu ia mengandungi jintam hitam @ habbatusauda dan juga jintan manis. Habbatusauda memang sudah terkenal di dalam perubatan Islam dan telah diamalkan oleh Nabi kita, Nabi Muhammad SAW. Sehinggakan Rasullullah bersabda "Sesungguhnya di dalam habbatus sauda (jintam hitam) itu terdapat penyembuh bag…

Kaitan Sains, Aura, Warna, Makanan dan Rawatan untuk Manfaat Kesihatan

Salam Ramadhan Kareem,

Saya ingin berkongsi tentang tenaga. Ya, semua makluk yang Allah jadikan mempunyai tenaga tertentu. Seperti yang diketahui, tenaga tidak boleh dimusnahkan tetapi boleh dipindahkan dari medium kepada medium yang berlainan.

Kita ambil contoh makanan. Makanan yang Allah jadikan sangat mengkagumkan. Ada warna tertentu yang mewakili tenaganya, Masya Allah. Membawa kita kepada mengenali kandungan makanan dan khasiat yang boleh kita dapati daripada tenaga itu.
Kenapa kita perlukan tenaga ? Ini sebabnya ; untuk bergerak, pertumbuhan dan memperbaiki sel tubuh, ketika tidur dan rehat, membawa makanan dalam darah dan banyak lagi. 
Ada beberapa alat yang boleh digunakan untuk mengukur tenaga dalaman tersebut. Contohnya bagi mengukur tenaga di dalam daun, alat spektrometer digunakan. Ia dapat mengukur daripada 350nm sehingga 1100nm atau 2500nm bergantung kepada alat itu sendiri. Contohnya tenaga daripada biokimia daun (diwakili warna pigmen) akan terlihat seperti ini. Lihat …

Mizz Nina on Astro Maya HD (Always A Traveller, Reclaim Your Heart)

Salam Ramadhan Kareem,

Hari ini, Sabtu dan esok ahad, 6.30 petang ada program Mizz Nina dengan Ust. Yasmeen Mogahed di Astro Oasis. Memang dah lama minat Mizz Nina sebab dia 'tersendiri'. Dulu pernah tengok program yang dia cerita macam mana dia boleh jadi artis antarabangsa, dalam hati memang terdetik yang Mizz Nina ni memang mencari sesuatu dalam hidupnya.



Memang minat dengan dia ni, dari wajahnya, rasanya dia ada hati yang baik.

Subhanallah, takdir Allah, beliau jumpa apa yang hilang dalam hidupnya. Masya Allah, hidayah adalah milik Allah, Dia beri kepada sesiapa yang dia khendaki. Semoga Mizz Nina akan istiqamah dalam pencarian mencari 'hati'nya.

Bersama dengan Ust. Yameen Mogahed, di South Island, New Zealand, Subhanallah cantiknya pemandangan. Tak puas tengok. Macam manalah syurga yang dijanjikan itu. Cuba cari Kinloch Lodge, Glenorchy, saya rasa mungkin kat sini program tu.


Satu yang dapat saya ambil dari program tu bila Ust Yasmeen mengatakan, bebaskan hati kit…

Salam Ramadhan Kareem

Salam kepada pembaca blog saya,


Hari ini hari ke-7, Insya Allah kita berpuasa di bulan Ramadhan yang mulia ni. Pastinya kita mengharapkan keberkatan, kejayaan, kemudahan urusan, kesihatan, kewangan dan penting amal kita di terima dan diri kita menjadi lebih baik dari hari semalam. 
Untuk lebih bertenaga, mulakan niat yang berpuasa mengharapkan redha Allah. Itu lebih baik..makanlah dari makanan yang halal lagi baik. Semuanya untuk mensucikan hati agar kita menjadi Muslim bertaqwa Insya Allah. 
Ambillah makanan sunnah seperti tamar dan susu bagi mendapatkan pahala dan melengkapkan keberkatan puasa kita.
Berpada-pada dengan juadah, berlebihan-lebihan dalam Ibadah.
Selamat berpuasa. Ramadhan Kareem
kedaivitamin.com.my