Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2013

7 Jenis Makanan Yang Menghapuskan Perut Boroi Selama-lamanya

Sebab Keradangan / Inflamasi
Apabila dimakan secara teratur, makanan yang mempunyai ciri-ciri anti-radang boleh membantu mengurangkan keradangan dalam badan, membantu untuk mencegah kesan-kesan kesihatan jangka panjang. Tetapi lebih mudah jika anda mengetahui makanan yang boleh menyebabkan anda mengalami keradangan. Sebagai contoh pedih ulu hati adalah satu kesan keradangan akibat ketidakselesaan dalam proses penghadaman. Apabila keradangan terkawal, bukan sahaja anda akan mempunyai lebih banyak tenaga dan berasa lebih baik secara keseluruhan, tetapi anda juga akan mendapati bahawa berat badan dan pengurangan lemak perut menjadi lebih mudah!

Hanya tambah makanan anti-radang dalam pelan hidangan anda setiap hari. Semakin kerap anda makan makanan ini, semakin kurang keradangan @ inflamasi berlaku. Di antara makanan dan nutrien berikut boleh melawan keradangan adalah seperti berikut:


Buah-buahan dan sayuran seperti epal, beri, brokoli, cendawan, betik, nanas, dan bayam yang mempunyai kuas…

"Natural painkillers" Semulajadi dan Berkesan

Just for info...silalah kongsikan..credit to www.rawforbeauty.com



Stok Vitamin C Sustained Release 500mg Dah Sampai

Alhamdulillah, akhirnya sampai juga Vitamin C Sustained Release 500mgPlus yang dipesan pada 22 Okt. Walaupun dengar cerita produk dah out of stock, tapi Alhamdulillah sampai jugak. Ada juga penjual vitamin di luar sana yang suka repackaging dan bagi nama lain malah jual pada harga yang lebih mahal. Lebih baik beli dengan kami, dijamin murah dan paling penting selamat. Vitamin C masih dalam botol lagi dan bukan dalam plastik yang dibungkus semula. 
Paling menguntungkan buat pesanan online 300UV pada satu masa, Shaklee bagi lagi: percuma 1 botol Coq10 bernilai RM124. Dapatlah dijual atau bagi pada ahli keluarga yang lebih memerlukan. Paling kurang pun makan untuk diri sendiri ...percuma kos penghantaran bernilai RM10;  tambah jimat dan menguntungkan bila dapat percuma jadi ahli sekaligus bernilai RM65 (jika bukan ahli yang beli). Jika ingin jadi ahli pembelian 200UV pada satu masa pun dah layak jadi ahli tapi tak dapatlah Coq10 :) contoh beli online tengok kat bawah ni..
Mana-mana penggu…

1 Kapsul Coq10 Shaklee Untuk Peledak Badan Bertenaga ?

Gaya Hidup dan Tekanan
Dalam gaya hidup yang sangat tekanan sekarang, kita memerlukan semakin banyak tenaga setiap hari. Tekanan memerlukan banyak tenaga anda dan pendedahan yang berpanjangan kepada tekanan boleh membawa kepada masalah kesihatan.

Oleh itu, pastikan anda menggunakan penggalak tenaga yang selamat dan sihat. Terdapat pelbagai makanan tambahan yang selamat yang boleh memberi anda tenaga yang anda perlukan untuk melaksanakan tugas-tugas anda dan aktiviti harian dan salah satunya adalah Koenzim Q10.

Mitokondria
Apa yang anda perlu faham pertama adalah bahawa CoQ10 adalah bahan yang berlaku secara semula jadi di dalam badan anda, khususnya dalam sel-sel mitokondria.

Mitokondria dianggap loji kuasa sel-sel ' kerana mereka adalah bertanggungjawab untuk pengeluaran tenaga yang sistem dalam badan anda perlu untuk berfungsi dengan betul. Mitokondria memerlukan jumlah yang mencukupi bahan bagi membolehkan mereka untuk menghasilkan tahap tenaga optimum. Malah, ketiadaan bahan da…