Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2013

Pilih Makanan Yang Sesuai Untuk Anak Anda

Untuk memilih makanan yang sesuai dan terbaik untuk anak anda, bolehlah mengikuti panduan berikut: 

1. Buah-buahan citrus seperti Oren bagi membantu penyerapan zat besi dari sumber bukan daging.
2. Ambil banyak pisang sebagai sumber karbohidrat, kalium, Vitamin C dan polifenol. (Diriwayatkan Imam Malik banyak makan pisang untuk menjaga kesihatannya)
3. Banyakkan makan lobak merah untuk penjagaan mata, kulit, gigi dan tumbesaran kerana lobak merah sangat tinggi dengan beta carotena.
4. Sumber beta carotena yang lain ialah brokoli, sangat enak dimasak secara stim berbanding merebusnya kerana akan mengurangkan separuh kandungan vitamin C didalamnya. Ia juga kaya dengan zat besi, vitamin C dan kalium.
5. Selain oren, sumber kandungan vitamic C boleh didapati daripada buah kiwi. 
6. Kebanyakkan kanak-kanak memang gemarkan telur. Telur kaya dengan protein, vitamin dan mineral. Elakkan telur mentah dan kurang masak kepada mereka. 
7. Minum 3 gelas susu bersama 3 kali  makanan seimbang untuk diet ha…

Gandakan Tenaga 30 Hari Berpuasa Sepanjang Ramadhan Hanya Dengan 1 Sudu Performance Drink!

Dah 13 hari berpuasa, memang kes tak dapat minum air 3L / sehari dah jadi biasa. Sakit tekak dan badan rasa lemah2 sebab badan dah mula kumpulkan toksin tapi air tak cukup nak buang dari badan. Jadi toksin terkumpul sahaja dan mungkin boleh diserap semula oleh badan.
Jadi, bagi menghadapi masalah macam ni boleh ambil 1 sudu Performance Drink yang rasa oren untuk stabilkan elektrolit dalam badan. Bila elektrolit seimbang, tiada kesan dehidrasi berlaku dan kita boleh kekal cergas bekerja, ke sekolah, ke kuliah dan ke mana sahaja sepanjang berpuasa walaupun cuaca panas. Jadi apa tunggu lagi.
Produk ini antara yang "HOT". Seminggu je Ramadhan, stok habis licin.!



SMS/WA Di 0137699171
Pengedar Bebas Shaklee

Website

Kepada pelanggan yang dihargai,


Laman web kami di www.kedaivitamin.com.my sedang dinaiktaraf untuk memberikan pengalaman jual beli online yang mudah, ringkas dan cepat kepada anda. Bagi pelanggan sedia ada yang ingin membuat pembelian ulangan dan pelanggan baru, anda boleh membuat pesanan dengan 2 cara iaitu: 1. Sms/WA Ms Di 0137699171 @
2. Email ke kedaivitamin@gmail.com untuk makluman lanjut.


“Servis Pantas, Vitamin Hebat, Harga Jimat” Ms Diana
kedaivitamin team

1 Tablet Ajaib Untuk Menghapuskan Bau Mulut Sepanjang 30 Hari Berpuasa

Di bulan Ramadhan yang mulia ini, memang kita banyak memerlukan tenaga untuk kekal cergas aktif untuk menjalankan pekerjaan kita seharian dan juga melakukan ibadah sunat seperti solat terawih selepas selesai berbuka puasa. Alhamdulillah jika dapat bangun malam. Para ibu pula memang sibuk memasak juadah untuk berbuka dan bersahur. Ibu yang bekerja kebiasaannya mungkin ke pasar ramadhan sahaja. Masak mana yang perlu untuk sahur. Dah terpaksa begini, caranya pilih peniaga yang menjaga kebersihan, paling penting gunakan “mata hati” untuk melihat. Dengan berpuasa kita lebih mudah hampir dengan Pencipta, lebih mudah kita dapat ilham dariNYA.

7 hari pertama berpuasa badan sedang berusaha membuang toksin yang melekat dalam usus kita.Organ hati, usus, perut, buah pinggang berusaha keras membuang segala kekotoran. Sudah tentu kita merasa sedikit “kekeringan” kerana semua proses ini memerlukan air yang cukup di dalam badan untuk “flush”. Salah satu penunjuknya kita merasa tekak merasa kering dan…