Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

7 Jenis Makanan Yang Menghapuskan Perut Boroi Selama-lamanya

Sebab Keradangan / Inflamasi
Apabila dimakan secara teratur, makanan yang mempunyai ciri-ciri anti-radang boleh membantu mengurangkan keradangan dalam badan, membantu untuk mencegah kesan-kesan kesihatan jangka panjang. Tetapi lebih mudah jika anda mengetahui makanan yang boleh menyebabkan anda mengalami keradangan. Sebagai contoh pedih ulu hati adalah satu kesan keradangan akibat ketidakselesaan dalam proses penghadaman. Apabila keradangan terkawal, bukan sahaja anda akan mempunyai lebih banyak tenaga dan berasa lebih baik secara keseluruhan, tetapi anda juga akan mendapati bahawa berat badan dan pengurangan lemak perut menjadi lebih mudah!

Hanya tambah makanan anti-radang dalam pelan hidangan anda setiap hari. Semakin kerap anda makan makanan ini, semakin kurang keradangan @ inflamasi berlaku. Di antara makanan dan nutrien berikut boleh melawan keradangan adalah seperti berikut:


Buah-buahan dan sayuran seperti epal, beri, brokoli, cendawan, betik, nanas, dan bayam yang mempunyai kuas…

"Natural painkillers" Semulajadi dan Berkesan

Just for info...silalah kongsikan..credit to www.rawforbeauty.com



Stok Vitamin C Sustained Release 500mg Dah Sampai

Alhamdulillah, akhirnya sampai juga Vitamin C Sustained Release 500mgPlus yang dipesan pada 22 Okt. Walaupun dengar cerita produk dah out of stock, tapi Alhamdulillah sampai jugak. Ada juga penjual vitamin di luar sana yang suka repackaging dan bagi nama lain malah jual pada harga yang lebih mahal. Lebih baik beli dengan kami, dijamin murah dan paling penting selamat. Vitamin C masih dalam botol lagi dan bukan dalam plastik yang dibungkus semula. 
Paling menguntungkan buat pesanan online 300UV pada satu masa, Shaklee bagi lagi: percuma 1 botol Coq10 bernilai RM124. Dapatlah dijual atau bagi pada ahli keluarga yang lebih memerlukan. Paling kurang pun makan untuk diri sendiri ...percuma kos penghantaran bernilai RM10;  tambah jimat dan menguntungkan bila dapat percuma jadi ahli sekaligus bernilai RM65 (jika bukan ahli yang beli). Jika ingin jadi ahli pembelian 200UV pada satu masa pun dah layak jadi ahli tapi tak dapatlah Coq10 :) contoh beli online tengok kat bawah ni..
Mana-mana penggu…

1 Kapsul Coq10 Shaklee Untuk Peledak Badan Bertenaga ?

Gaya Hidup dan Tekanan
Dalam gaya hidup yang sangat tekanan sekarang, kita memerlukan semakin banyak tenaga setiap hari. Tekanan memerlukan banyak tenaga anda dan pendedahan yang berpanjangan kepada tekanan boleh membawa kepada masalah kesihatan.

Oleh itu, pastikan anda menggunakan penggalak tenaga yang selamat dan sihat. Terdapat pelbagai makanan tambahan yang selamat yang boleh memberi anda tenaga yang anda perlukan untuk melaksanakan tugas-tugas anda dan aktiviti harian dan salah satunya adalah Koenzim Q10.

Mitokondria
Apa yang anda perlu faham pertama adalah bahawa CoQ10 adalah bahan yang berlaku secara semula jadi di dalam badan anda, khususnya dalam sel-sel mitokondria.

Mitokondria dianggap loji kuasa sel-sel ' kerana mereka adalah bertanggungjawab untuk pengeluaran tenaga yang sistem dalam badan anda perlu untuk berfungsi dengan betul. Mitokondria memerlukan jumlah yang mencukupi bahan bagi membolehkan mereka untuk menghasilkan tahap tenaga optimum. Malah, ketiadaan bahan da…

Shaklee Collagen Powder (SCP)

Promo Bulan Oktober 2013

Dapatkan Shaklee Collagen Powder (SCP) pada harga berbaloi-baloi untuk khasiat kulit Glowing Mowing dan kesihatan dalaman anda. SMS / WA ke Diana 013 3699717.


Orang Lelaki Tak Payah Makan Vitamin ?

Siapa kata ? Kajian menunjukkan orang lelaki paling perlukan makanan tambahan seperti vitamin dan mineral. Kenapa ya ? Senang jer, untuk yang tak kuasa nak baca artikel dan Journal. Pergilah ke IJN dan hospital, siapa pesakit yang paling ramai. Orang lelaki. Yang tukang eskotnya ialah para isteri yang setia. Sanggup menunggu berjam-jam, meneman suami di wad lagi. Bak kata Prof Muhaya, para suami yang macam ni, tanya mereka "Bang, kalau terus macam ni, abang boleh pilih siap-siap nak duduk hospital mana esok?"...yerlah yang orang lelaki la yang paling banyak hisap rokok. Tak malu dan tak tak tau pula nak hormati orang lain yang sedang makan, hisap rokok di tempat awam dan di depan anak isteri pula. Jika keluarga mereka sendiri pun mereka tak boleh hormat, apakan daya kita sebagai orang luar. Ini adalah fakta ya. Perhatikan sekeliling kita. Bila dah sakit nanti mulalah 1 keluarga berkampung di hospital.

Satu perkara yang saya sering perhatikan kepada baby yang lahir. Tips ini…

Hanya 1 Tablet Sustained Release Vita C 500mg Untuk Khasiat Selama 5 Jam Berpanjangan

Vitamin C memang banyak di pasaran. Tapi apa yang istimewanya Sustained Release Vita C 500mg dari Shaklee ni ya ? Vitamin C adalah vitamin larut air. Jadi apabila kita ambil vitamin C, katakan 1000mg. Jadi kemungkinan besar sewaktu proses penyerapan, badan kita dapat serap 100mg  untuk jam yang pertama. Jadi apa jadi dengan baki 900mg lagi ? Hmmm....adakah ia masih kekal dalam badan untuk tempoh yang lama atau terus masuk ke dalam urin kita ? 2 sebab tadi mungkin boleh terjadi. Katakan ia kekal dalam badan tetapi untuk berapa lama ? dan jika ia masuk ke dalam urin, kita sebagai pengguna yang rugi kerana membayar harga Vita C 1000mg tetapi tidak dapat khasiat sepenuhnya.

Jadi, teknologi Sustained Release Vita C 500mg ini dihasilkan dengan cara di mana, tablet tersebut akan berada di dalam badan manusia dan melepaskan Vita C sedikit demi sedikit secara berperingkat. Katakan kita ambil kadar pelepasan adalah 100mg/jam. Jadi badan kita akan mendapat khasiat Sustained Release Vita C 500mg…

Antioksidan Untuk Wanita Kulit Kedut ?

Buah-buahan, herba dan khasiat daun teh memang telah terkenal sejak dahulu lagi dapat memberikan kebaikan kepada kesihatan dan menjadi agen antioksidan kepada badan manusia. Buah-buahan sebagai contohnya, dijadikan makanan utama sekiranya tersesat di hutan, hanya perhatikan buah yang dimakan oleh burung dan binatang hutan yang lain bagi mengelakkan buah beracun.
Masyarakat Melayu, Cina dan India juga banyak menggunakan herba dalam masakan mereka. Manakala secawan teh 'o' memang banyak melegakan badan dan minda terutama apabila balik bekerja. Tetapi persoalannya, berapa banyak buah dan herba yang boleh kita ambil ? Adakah masih ada banyak lagi herba yang tumbuh melata di belakang rumah kita ? dan jika ada yang dijual adakah ia melalui proses pengekstrakan yang terkawal dan mempunyai standard yang berkualiti. Di Shaklee, proses penghasilan produk dikawal daripada A-Z, maknanya daripada proses penananaman, penjagaan, penuaian, pengekstrakan sehingga produk sampai ke pengguna. Ja…

Dapatkan Khasiat Kebaikan Tumbuhan Hanya Dengan 1 Produk Shaklee Terhebat

Badan kita memerlukan zat mineral daripada sumber luar seperti tumbuhan. Bagaimana cara mendapatkannya ? Kita boleh makan 2-3 hidangan sayur / 1 hari. Tetapi boleh kah kita kekalkan gaya hidup macam tu ya ?? Gaya hidup kita telah berubah, kita lebih suka kepada sesuatu yang pantas dan cepat. Lihatlah di restoran makanan segera, adakah hidangan sayur ? Tiada kan ????
Hari ini, sayuran tidak lagi ditanam dengan kaedah yang sepatutnya. Lebih banyak racun dan bahan kimia digunakan untuk menghasilkan sayuran. Jadi bagaimana caranya untuk mendapatkan manfaat ekstrak zat dari sayur ? Cara terbaik adalah makan sayur yang ditanam sendiri. Tetapi tiada tanah, tiada masa memang alasan biasa kita dengar. Jadi kami cadangkan cara ringkas, cepat, mudah adalah mengambil makanan tambahan dari Shaklee yang memang dihasilkan dengan selamat, terbukti dan berkesan selama 50 tahun. Jadi apa tunggu lagi, kajian menunjukkan mereka yang menggunakan produk Shaklee mendapat kesihatan yang lebih baik daripada …

Vitamin Hebat Untuk Wanita 20-40an ?

Ini adalah cadangan yang diambil daripada OPRAH.COM. Sekiranya Cik/Pn adalah seorang yang ‘negatif’ terhadap makanan tambahan / vitamin, boleh pertimbangkan cadangan yang telah di’ highlight’ merah. Paling tidak pun ambil lah Vitalea MultiVitamin sebagai sokongan kepada keperluan badan dalam diet seharian anda. Cadangan Produk Shaklee adalah dari kami di www.kedaivitamin.com.my melalui kajian kandungan produk. 

Untuk pembelian produk, hubungi, SMS/WA ke Diana 013 3699717 - Pengedar Bebas Shaklee untuk maklumat lanjut.


Jenis Vitamin Kadar Optimum Cadangan Produk Shaklee (www.kedaivitamin.com.my) Tablet/Kapsul Serbuk A Lebih daripada 1,250 IU, 2x/sehari adalah terlalu banyak (kecuali jika anda menhadapi masalah mata yang dikenali sebagai  wet macular degeneration) CarotoMax Meal Shake, Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix B6 2mg, 2x/sehari B-Complex Meal Shake,  Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix B12 400 mcg, 2x/sehari (25 mcg) B-Complex Meal Shake,  Energising Soy Protein (ESP), Cinc…

1 Klik Untuk Mendapat Produk Shaklee Pada Harga Runtuh Berbaloi-baloi!

Salam pengunjung blog yang dihormati,

Kami di www.kedaivitamin.com.my sangat berbesar hati dan berterima kasih kepada pengunjung blog yang sudah menghampiri 15 ribu. Alhamdulillah. Walaupun agak lama tidak update blog kerana sibuk dengan kerja-kerja penyelidikan dalam sains tumbuhan yang saya cintai tetapi Alhamdulillah bisnes Shaklee masih diteruskan dengan sokongan pengguna Shaklee sekalian. Alhamdulillah.

Oleh itu, kami sangat berbesar hati untk memudahkan proses pesanan Shaklee. Sebelum ini memang kami sendiri yang mengambil produk di Shaklee HQ di Empire Subang Jaya dan mengeposkan kepada anda. Selalunya kami tidak menunggu lama untuk menghantar produk. Sejurus pembayaran dibuat, kami akan pos hari itu juga. Ada juga, pelanggan yang telah biasa berurusan dengan kami, kami pos lebih awal walaupun belum menerima bayaran lagi. Alhamdulillah kebanyakan pelanggan berpuas hati dan kami juga mendapat pembelian ulangan. Terima kasih sekali lagi. Harga yang ditawarkan sebelum ini adalah h…

Pilih Makanan Yang Sesuai Untuk Anak Anda

Untuk memilih makanan yang sesuai dan terbaik untuk anak anda, bolehlah mengikuti panduan berikut: 

1. Buah-buahan citrus seperti Oren bagi membantu penyerapan zat besi dari sumber bukan daging.
2. Ambil banyak pisang sebagai sumber karbohidrat, kalium, Vitamin C dan polifenol. (Diriwayatkan Imam Malik banyak makan pisang untuk menjaga kesihatannya)
3. Banyakkan makan lobak merah untuk penjagaan mata, kulit, gigi dan tumbesaran kerana lobak merah sangat tinggi dengan beta carotena.
4. Sumber beta carotena yang lain ialah brokoli, sangat enak dimasak secara stim berbanding merebusnya kerana akan mengurangkan separuh kandungan vitamin C didalamnya. Ia juga kaya dengan zat besi, vitamin C dan kalium.
5. Selain oren, sumber kandungan vitamic C boleh didapati daripada buah kiwi. 
6. Kebanyakkan kanak-kanak memang gemarkan telur. Telur kaya dengan protein, vitamin dan mineral. Elakkan telur mentah dan kurang masak kepada mereka. 
7. Minum 3 gelas susu bersama 3 kali  makanan seimbang untuk diet ha…

Gandakan Tenaga 30 Hari Berpuasa Sepanjang Ramadhan Hanya Dengan 1 Sudu Performance Drink!

Dah 13 hari berpuasa, memang kes tak dapat minum air 3L / sehari dah jadi biasa. Sakit tekak dan badan rasa lemah2 sebab badan dah mula kumpulkan toksin tapi air tak cukup nak buang dari badan. Jadi toksin terkumpul sahaja dan mungkin boleh diserap semula oleh badan.
Jadi, bagi menghadapi masalah macam ni boleh ambil 1 sudu Performance Drink yang rasa oren untuk stabilkan elektrolit dalam badan. Bila elektrolit seimbang, tiada kesan dehidrasi berlaku dan kita boleh kekal cergas bekerja, ke sekolah, ke kuliah dan ke mana sahaja sepanjang berpuasa walaupun cuaca panas. Jadi apa tunggu lagi.
Produk ini antara yang "HOT". Seminggu je Ramadhan, stok habis licin.!



SMS/WA Di 0137699171
Pengedar Bebas Shaklee

Website

Kepada pelanggan yang dihargai,


Laman web kami di www.kedaivitamin.com.my sedang dinaiktaraf untuk memberikan pengalaman jual beli online yang mudah, ringkas dan cepat kepada anda. Bagi pelanggan sedia ada yang ingin membuat pembelian ulangan dan pelanggan baru, anda boleh membuat pesanan dengan 2 cara iaitu: 1. Sms/WA Ms Di 0137699171 @
2. Email ke kedaivitamin@gmail.com untuk makluman lanjut.


“Servis Pantas, Vitamin Hebat, Harga Jimat” Ms Diana
kedaivitamin team

1 Tablet Ajaib Untuk Menghapuskan Bau Mulut Sepanjang 30 Hari Berpuasa

Di bulan Ramadhan yang mulia ini, memang kita banyak memerlukan tenaga untuk kekal cergas aktif untuk menjalankan pekerjaan kita seharian dan juga melakukan ibadah sunat seperti solat terawih selepas selesai berbuka puasa. Alhamdulillah jika dapat bangun malam. Para ibu pula memang sibuk memasak juadah untuk berbuka dan bersahur. Ibu yang bekerja kebiasaannya mungkin ke pasar ramadhan sahaja. Masak mana yang perlu untuk sahur. Dah terpaksa begini, caranya pilih peniaga yang menjaga kebersihan, paling penting gunakan “mata hati” untuk melihat. Dengan berpuasa kita lebih mudah hampir dengan Pencipta, lebih mudah kita dapat ilham dariNYA.

7 hari pertama berpuasa badan sedang berusaha membuang toksin yang melekat dalam usus kita.Organ hati, usus, perut, buah pinggang berusaha keras membuang segala kekotoran. Sudah tentu kita merasa sedikit “kekeringan” kerana semua proses ini memerlukan air yang cukup di dalam badan untuk “flush”. Salah satu penunjuknya kita merasa tekak merasa kering dan…

Mahukan Tenaga Yang Hebat Sepanjang 30 Hari Berpuasa Ramadhan ? Dapatkan Vitamin No 1 Dicipta Di Dunia Untuk Tenaga Berpanjangan..

Vitamin yang dimaksudkan adalah Vita-Lea Multivitamin,ia merupakan multivitamin dan mineral pertama di dunia yang dihasilkan ? Dahulunya, ia dikenali sebagai Vitalized Minerals yang dihasilkan pada tahun 1915 oleh Dr. Forrest C. Shaklee. Sebutannya telah disingkatkan kepada Vita-Min yang sehingga kini perkataanvitamintersebut menjadi perkataan umum. Jika dahulunya ia wujud dalam bentuk cecair tetapi kini ia telah diformulasikan dalam bentuk tablet dan disaluti dengan serbuk spirulina (berwarna hijau). Ia sangat cepat diserap di dalam usus kecil. Dipilih sebgai vitamin terbaik dunia oleh Center for Science pada tahun 2000 di Amerika Syarika
Mengandungi 120tablets lengkap dengan segala multivitamin dan multimineral, ia juga dilengkapi dengan grapefruit bioflavoinoid, lemon bioflavonoid, orange bioflavanoid, rice bran powder (ala-ala oat bran jenamaBG22 pulak), rose hips, acerola extract,soy lecithin, mixed tocopherols dan banyak lagi. Details tentang kandungan power VitaLea akan dikongsi…

Free gift of Cinch Tea Mix

Post yg sebelum ni terlupa nak attach free gift Cinch Tea Mix tu...update pakai hp sambil tunggu giliran di Shaklee Hq mcm nilah..
So apa lagi, beli meal shakes bulan ini dapatlah "hadiah percuma" tu ya...(siapa nak bagi kan????) Apa-apa pun, promosi buy 6 meal shakes, get 1 free is still going on until 30 june 2013. Hurry up until stock last!!!...cepat-cepat tak rugi pun...
Lawati www.kedaivitamin.com.my untuk produk Shaklee, Vitamin Hebat Harga Jimat