Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

Mahukan Tenaga Yang Hebat Sepanjang 30 Hari Berpuasa Ramadhan ? Dapatkan Vitamin No 1 Dicipta Di Dunia Untuk Tenaga Berpanjangan..

Vitamin yang dimaksudkan adalah Vita-Lea Multivitamin,ia merupakan multivitamin dan mineral pertama di dunia yang dihasilkan ? Dahulunya, ia dikenali sebagai Vitalized Minerals yang dihasilkan pada tahun 1915 oleh Dr. Forrest C. Shaklee. Sebutannya telah disingkatkan kepada Vita-Min yang sehingga kini perkataanvitamintersebut menjadi perkataan umum. Jika dahulunya ia wujud dalam bentuk cecair tetapi kini ia telah diformulasikan dalam bentuk tablet dan disaluti dengan serbuk spirulina (berwarna hijau). Ia sangat cepat diserap di dalam usus kecil. Dipilih sebgai vitamin terbaik dunia oleh Center for Science pada tahun 2000 di Amerika Syarika
Mengandungi 120tablets lengkap dengan segala multivitamin dan multimineral, ia juga dilengkapi dengan grapefruit bioflavoinoid, lemon bioflavonoid, orange bioflavanoid, rice bran powder (ala-ala oat bran jenamaBG22 pulak), rose hips, acerola extract,soy lecithin, mixed tocopherols dan banyak lagi. Details tentang kandungan power VitaLea akan dikongsi…

Free gift of Cinch Tea Mix

Post yg sebelum ni terlupa nak attach free gift Cinch Tea Mix tu...update pakai hp sambil tunggu giliran di Shaklee Hq mcm nilah..
So apa lagi, beli meal shakes bulan ini dapatlah "hadiah percuma" tu ya...(siapa nak bagi kan????) Apa-apa pun, promosi buy 6 meal shakes, get 1 free is still going on until 30 june 2013. Hurry up until stock last!!!...cepat-cepat tak rugi pun...
Lawati www.kedaivitamin.com.my untuk produk Shaklee, Vitamin Hebat Harga Jimat

Cinch Tea Mix Antioksidan Hebat

Khas untuk pengguna produk Shaklee yang membeli produk meal shakes sehingga Jun 2013 ni...ada free gift untuk anda. Since ramai juga yg tanya ttg Cinch Tea Mix yg memang sedap nak hilangkan dahaga musim panas ni, kami di www.kedaivitamin.com.my berbesar hati nak bg cuba beberapa sachet Cinch Tea Mix..so bolehlah cuba kan...
Dlm tea mix ni ada red tea,white tea,matcha green tea. Dan jg tambahan rooibos red tea. Semua ni antioksidan dan paling best setiap red tea ni kaya dgn polifenol untuk mencegah kanser. Malah boleh buang lemak2 berlebihan..ambil dengan air suam selepas mkn tengahari...cuci semula makanan berminyak yg kita mkn td...yalah skrg ni kedai nasi arab macam cendawan tumbuh,tak nak gemuk minum Cinch Tea Mix...hehe
Selain tu boleh gantikan kopi 3in 1/soda/manis. Serios sangat sedap ya..panas atau sejuk terpulang. Pastinya bebas dari gluten,perasa,pewarna dan pemanis tiruan....pasttiiiii..
Dapatkan meal shake pada harga promosi sehingga akhir jun 2013...dapatla free gift dari …

Breakfast On The Go - untuk anak sihat, cergas, pintar

Hmm...bukan Astro On-The-Gojer tau..sarapan pun ada "Breakfast on the Go"..

Adakah anak-anak kita sarapan setiap hari di rumah sebelum ke sekolah ? saya percaya ramai sebenarnya para ibu yang setuju bahawa anak-anak ke sekolah tanpa sarapan pagi. Ibu dan ayah bekerja mungkin boleh bersarapan bersama rakan sepejabat. Tetapi apa jadAQuntuk rehat. Mereka tergesa-gesa mengambil makanan yang tinggi lemak dan gula di kantin sekolah (yalah perut pun dah keroncong) ? Tahukah para ibu, bahawa sarapan jenis ini akan menggangu keupayaan anak kita untuk mengingat, berfikir dan memberi tumpuan ?







Kasihan ya anak kita mungkin bukan sahaja berdepan dengan masalah belajar tetapi mungkin juga ada masalah kencing manis seawal usia....:(




Bila tak dapat gred yang baik, kita mulalah marah pada anak..kenapa ini kenapa itu ??? kenapa ya..kasihan anak-anak kita. Kenapa tak tanya pada diri kita sendiri ya, sebagai ibu dan ayah..Sebab, semua ini ada penyelesaiannya. Jika SIBUK alasannya, apa kata beri…

Para ibu, adik kakak sekalian.."Promosi Meal Shake (sehingga 30 Jun sahaja): Tunggu apa lagi ? Beli 6 Percuma 1 lagi tuuu..."

Promo bulan Jun sahaja..MEAL SHAKES
Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga: •    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium  •    Sumber protein terbaik
Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.
Hanya satu hidangan sehari untuk anak-anak sudah mencukupi.. 
Beli 1 murah dek non...  Beli 2 jimat bangat Beli 6 Untungggggggg dapat Free 1 lagi tuuuuu
Mari-mari adik kakak, para ibu sekalian pakat2 kita dapatkan promo Shaklee bulan ini sebelum KEHABISAN ST…

Semulajadi atau Sintetik, mana satu pilihan anda ??

Produk Shaklee terdiri daripada pelbagai produk makanan tambahan, penjagaan diri dan penjagaan rumah. Ia adalah dari bahan semulajadi, yang terbukti selamat dan berkesan. Malah telah melalui banyak ujian klinikal sebelum sampai ke pengguna. 
Kebanyakan produk di pasaran yang mengandungi Vitamin C adalah dari sumber sintetik, contohnya asid askorbik yang dimasukkan ke dalam tablet. Ia terhasil daripada ujian makmal bagi menggantikan Vitamin C sebenar. Harganya lebih murah tetapi khasiatnya tidak dapat digunakan sepenuhnya oleh pengguna. Sebagai contoh, daripada 100mg Vitamin C/tablet, penyerapan badan mungkin hanya pada kadar 10-20 mg sahaja. Dan selebihnya dibuang begitu sahaja. Bukan ia satu pembaziran kepada wang yang diperuntukkan untuk membeli Vitamin C sintetik tersebut ? Jadi kenapa pilih sintetik ? 
Lihat kepada hasil analisa kromatogram ke atas sumber Vitamin C ini. 
Garisan yang jelas dan bergalur bahagian tepi didapati pada corak bahan-bahan semula jadi adalah disebabkan oleh e…