Skip to main content

PETUA MODEN ELAK BUASIR KETIKA HAMIL

[#ATTN: MOMMIES] - TAKUT BUASER KETIKA HAMIL? JUS FIBER TINGGI NI DAH BERJAYA BANTU MOMMIES MEMERUT TANPA MENERAN2 
.
.
Bila masuk 2nd trimester ni, makin seksa pulak nk memerut. Paling susah bila kt opis, baru nk memerut, boss dh carik. Kdg2 smpai berejam tunggu..naik kematu kaki. Tapi, sejak amalkan “JUS HIJAU” PALING TINGGI FIBER ni, tak sampai 5 minit, settle. Mmg rekomended la utk mommies yg selalu sembelit. 


Baru-baru ni, JUS HIJAU ni dapat anugerah BEST CHOICE oleh Majalah NATURAL HEALTH. Mn taknya, ada 9 bahan utama yg berNUTRISI spt oat, gandum, spirulina, epal, aloe vera & byk lg. Yg paling best, inilah satu-satunya FIBER yg BUKAN JULAP. Mommies yg tgh berpantang pun boleh amalkan. Tak pyh risau jahitan lepas bersalin terbukak. 





=======================
Apa yg BEST dengan "JUS HIJAU" ni? 
=======================

- 100% Semulajadi
- Mudah, Senang, Enak dan Sihat
- Rasa buah2an yang menyegarkan
- Ada 9 bahan utama yang PALING TINGGI FIBER
- Satu-satunya JUS FIBER yg tanpa JULAP, jadi tidak menyebabkan cirit-birit
- Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan gula tiruan
- Tidak mengandungi GMO


==========
KAJIAN PAKAR
==========

[+] Dr. Alexander G. Schauss, Fellow of the American College of Nutrition (FACN) mendapati, LIGNIN adalah FIBER ISTIMEWA. Ia bertindak sgt ANTIOKSIDAN yg mengatur kandungan gula dan tahap kolesterol dlm darah


[+] Kajian oleh University Stanford mendapati, KLOROFIL ALFALFA boleh membantu mengurangkan ulser perut sehingga 80% 


[+] Dr. Reuben Titus mendapati, ALOE VERA adalah EJEN PENTING dalam proses detoksifikasi dan PALING membantu proses metabolisme badan 


[+] Kajian oleh American Journal of Lifestyle Medicine (2008) membuktikan, OAT PALING BAIK diambil bagi mereka yg ingin menguruskan berat badan kerana ia mampu memberi rasa kenyang


[+] Kajian oleh British Journal of Nutrition (2002) mengesahkan, pengambilan OLIGOSACCHARIDES mampu MENINGKATKAN kandungan bakteria baik di dalam usus (Lactobacillus spp. & Bifidobacterium spp)


.
Mommies, berminat nak tau “JUS HIJAU” ni?
.
YA, YA..NAK TAU SGT! 


Komen "NAK TAU"
Komen "NAK TAU"
Komen "NAK TAU"


Atau tinggalkan ‘ NO.HP ' sekarang, team Kak Mel akan bantu 50 orang terawal yg takut terkena buwaser masa peknen ni..



Comments

Popular posts from this blog

Cara Bersihkan Sterika Yang Melekat (Kaedah Masker Ubat Gigi)

Selalunya kes sterika melekat atas baju dan merosakkan baju memang selalu jadi kan...nak pulak masa tu dah lambat nak pergi jumpa client / meeting. 
Ok macam mana nak bersihkan sterika yang jadi macam ni...
Sebelum ni saya dah guna hampir semua tips dalam Mr Google tentang cara bersihkan sterika. Masing-masing ada kelebihan dan kekurangan sendiri.
Sebelum tu nak cakap masa ni saya ada sekeping jer gambar sterika yang pernah saya tolong bersihkan. Sebab bila dah melekat selalunya kita panic dan geram kannnn. Tengah kejar masa memang tak dan nak ambik gambar...ni pun gambar sterika yang dah pun selesai dicucikan. Lepas happy dah bersih. Jimat tak payah beli sterika baru..
Antara sterika yang pernah saya bersihkan...sterika di rumah mak saya dan sterika di rumah mertua saya. Kesian mereka...nak iron baju rasa berbonggol sebab ketebalan yang melekat tu amatlah tebal sekali yer...sorry jugak gambar memang takde...sebab saya masa tu dah naik "syeh" tak boleh sabar nak gosok dah.
O…

Hati Berlemak ? Punca & Cara Mengatasinya

PUNCA KEROSAKAN HATI AKIBAT PENYAKIT HATI BERLEMAK (NAFLD)
Masalah hati berlemak mungkin agak asing kita dengar, tetapi ianya telah menjadi sangat biasa dalam masyarakat zaman moden sekarang. Selalunya masalah ini dikaitkan dengan pengambilan arak atau minuman beralkohol secara berlebihan. Kajian sains menunjukkan, sekarang ini masalah yang lebih kerap berlaku adalah masalah hati berlemak yang tidak berkaitan dengan pengambilan alkohol atau dipanggil Non-Alcoholic Fatty Liver Disease (NAFLD). Ianya bukan berpunca daripada pengambilan lemak yang tinggi atau pengambilan makanan berkolesterol yang tinggi tetapi kajian menunjukkan ianya berpunca daripada pengambilan karbohidrat atau secara khususnya gula fruktosa yang tinggi.

Masalah hati berlemak selalunya berkaitan dengan masalah obesiti. Seseorang yang mempunyai masalah hati berlemak selalunya mempunyai paras kolesterol tinggi dan juga paras asid urik yang tinggi. Ia adalah sebahagian daripada sindrom metabolik dan selalunya seseorang…